INLOGGEN
Registreer

Info voor ouders en begeleiders

 

Min19.be is een online community voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar die holebi of transgender zijn of nog twijfelen over hun seksuele geaardheid en/of genderidentiteit. Op deze plek kunnen ze nieuwe vrienden maken, vragen stellen en ervaringen delen met elkaar.

 

Veiligheid en privacy

We zorgen ervoor dat deze community zo veilig mogelijk is door:

  • de leeftijd van elke nieuwe gebruiker te controleren
  • buitenstaanders niet te laten meelezen, ook zoekmachines niet.
  • gebruikers zelf te laten kiezen welke informatie ze wel en niet delen.
  • een team van moderatoren die nieuwe gebruikers onthalen en ervoor zorgen dat het platform aangenaam en leuk blijft voor iedereen

  

De leeftijdscontrole

De Min19 online community is enkel toegankelijk voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar. Dit wordt gecontroleerd op basis van de gegevens op hun identiteitskaart. Dit kan gebeuren op 3 manieren:

  • Via een eID-kaartlezer en identiteitskaart
  • Via een foto-opdracht: de jongere stuurt na registratie een foto terug die voldoet aan de gegeven foto-opdracht
  • Via de leiding van Min19: de jongere toont de identiteitskaart aan iemand van de leiding van Min19 tijdens een activiteit en krijgt dan toegang

De gegevens worden alleen gebruikt om de geboortedatum te verifiëren. Enkel de leeftijd is dus standaard zichtbaar op het profiel en kan niet aangepast worden. De jongeren bepalen zelf welke andere informatie ze wel en niet delen via hun profiel. Er kan ook voor een nickname worden gekozen zodat ze voor de rest anoniem kunnen blijven.

 

 

Activiteiten

Op Min19.be staat een kalender met een overzicht van allerlei activiteiten voor min 19-jarigen. Hier komen ook de activiteiten op die georganiseerd worden door onze jongeregroepen Min19 en T-jong. Deze activiteiten zijn onder begeleiding van ten minste twee volwassen begeleiders die in het bezit zijn van een attest van animator en een attest van goed gedrag en zeden. Tijdens de activiteiten wordt er geen alcohol geschonken.

Jongeren kunnen op de kalender ook zelf ontmoetingen plaatsen. Deze ontmoetingen vallen niet onder de verantwoordelijkheid van Wel Jong Niet Hetero.

 

Overige vragen

Hebt u nog vragen of opmerkingen over Min19.be? Dan kan u mailen naar info@weljongniethetero.be of Wel Jong Niet Hetero bellen op 09 335 41 87 (tijdens kantooruren). Heeft u nog andere vragen of zoekt u hulp voor uzelf en/of uw kind? Neem dan een kijkje op één van deze websites.